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국제결혼

살구요리의 끝판왕은 바로 살구파이! 애플파이이 씹어먹는 살구파이

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Apricot! There's no escape once you get hooked on this.

In English, 살구 (salgu) is called "apricot."

I owe my fascination with apricots entirely to my European wife.

While Asians have their limits when it comes to drinking tea, starting with green tea and moving on to barley tea,

Most of the teas in the Chinese-speaking world are the predominant types.

Europe is different. There are various pale and delicate tea varieties among countless teas,

But once I tried this apricot tea, I couldn't escape its allure.

And then, a friend from China happened to give me some apricots.

Ah, the aroma is truly amazing. When they ripen, the scent fills the air, different from that of peaches.

Now, what should I do with them? I'm contemplating.

But my wife has already decided what dish to make.

And that's none other than apricot pie!

It seems European people, being Europeans, mostly make fruit dishes as pies.

I've made apple pie and peach pie before, but this time it's apricot pie!

After washing them thoroughly with water like this,

I thinly slice the apricots like this,

And sprinkle them onto the pie.

Fold/unfold Apricot pie.

Then, I cover it again.

And into the oven it goes!

I have no idea about the temperature and time; only my wife knows, haha.

I don't know.

Finally, the cooking is done. I sprinkle powdered sugar on top to give it a finishing touch.

Looking at the slices, I can see the tightly packed apricots.

Taking a fork and taking a bite!

Ah!!! This is it!

Honestly, it's the best pie I've ever had among all the pies I've tried.

Forget about the apple tarts they sell at Costco; they can't even compare!

I'm not praising it just because my wife made it. It's because I never knew that apricot could be this delicious when made into a pie.

I guarantee you that among Asians, there's probably not a single person who would think of making a pie with apricots.

Truly, the ultimate apricot dish is none other than this apricot pie!

 

 

살구! 이거에 꽂히면 답이없다

살구 영어로는 아프리콧 또는 애프리콧이라고 한다

내가 여기 꽂히게된건 순전히 우리 유러피안 와이프 덕분이다

아시아인은 차tea를 먹는데는 한계가 있다 뭐 기것해야 녹차부터 시작해서 보이차

중화권 차들이 대부분인데

유럽은 다르다 별 희얀한 차종류들이 있는데 수많은 차중에

이 살구차를 먹고 완전히 꽂혀서 헤어나오지 못하고 있다

그러다가 장유에 있는 친구가 살구를 주는게 아닌가?

아~ 향도 진짜 좋다 익어서 냄새가 폴폴 올라오는데 복숭아랑은 또다른 향과 맛이다

이걸 뭐해먹지? 나는 고민중인데

와이프는 이미 무슨요리를 할지 끝났다

그것은 바로 살구 파이!!!

여윽시 유럽사람이라 그런지 과일요리는 주로 파이를 만든다

일전에도 사과파이,복숭아파이 만든적이 있는데 이번엔 살구 파이다!

요렇게 물로 깨끗이 씻고난후에

얇게 컷팅해준다 요렇게 컷팅한 살구를

파이에 뿌려준다

그리고 그 위에 또다시 덮어준다

그리곤 오븐행!

몇도에 몇분인지는 와이프만이 알고 있다ㅋㅋㅋ

난 모름ㅠ

드디어 요리가 다된 살구파이에 설탕가루를 뿌려서 비줠완성

컷팅해서 보니 촘촘히 박힌 살구들

포크로 한입베어 먹어보니!

아!!! 바로 이거야!

진심 내가 지금까지 먹어본 파이중에 최고다

얼마전 코스트코에서 파는 애플타르트따윈 개나줘버렷!

진심 와이프가 한거라서 칭찬하는게 아니라

살구가 파이로 만드니까 이렇게 맛난줄 몰랐다는거다

아시아인 중에 살구를 가지고 파이를 만들 생각을 하는 사람은 장담하는데 1명도 없을것

진짜 살구요리 최강은 바로 이 살구파이다!

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